Köse, Şirin Gizem2024-09-082024-09-0820242149-18442587-2672https://doi.org/10.14780/muiibd.1462023https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1241744/sustainable-food-consumption-within-the-scope-of-green-economy-a-research-on-consumer-perspectivehttps://hdl.handle.net/20.500.11779/2348Sürdürülebilir üretim ve tüketim, her alanda olduğu gibi gıda sektöründe de önemli konulardan biridir. İnsanlığın yaşama devam etmesi için elzem olan gıda sektörü, çevreye etkileri bakımından da mercek altındadır. Bu bağlamda bu çalışmanın amacı sürdürülebilir gıda tüketimini gıda tüketim sisteminin en önemli aktörlerinden biri olan tüketici perspektiflerinden ele almaktır. Bu amaçla derinlemesine görüşme tekniği kullanılarak veriler elde edilmiştir. Araştırma sonuçları, sürdürülebilir gıda tüketiminin önündeki engellerin algılanan pahalılık, bilgi eksikliği, algılanan yeşil yıkama, düşük bulunabilirlik, algılanan çaba ve yaşam koşulları olduğunu, sürdürülebilir gıda tüketiminin itici güçlerinin ise sağlık ve çevre bilinci, subjektif norm, sosyal medya ve gıda ilgilenimi olduğunu göstermektedir.eninfo:eu-repo/semantics/openAccessSustainable food consumptionSustainable consumptionConsumer behaviorSustainable Food Consumption Within the Scope of Green Economy: a Research on Consumer PerspectiveArticle10.14780/muiibd.1462023N/AN/A9274Sustainability and Green Economics Special Issue1241744